1 Perkara-Perkara Yang Membatalkan Akidah,Tauhid Dan Iman  1. Syirik iaitu mempersekutukan Allah dari sudut ibadah, sudut perbuatan pekerjaan atau pekerjaan harian.
  2. Seseorang itu tidak mengkafirkan orang musyrik atau membenarkan kekufuran mereka dan kefahaman mereka. Maka dengan hal ini ia telah kafir.
  3. Mempunyai keyakinan bahawa ada petunjuk lain daripada petunjuk Nabi saw. berkeyakinan bahawa hukuman yang lain daripada hukuman Nabi saw adalah lebih baik. Sepertimana mereka mengutamakan hukuman lain daripada hukuman yang telah ditetapkan Islam.
  4. Menginkari setiap perkara yang telah ditetapkan oleh Rasulullah saw sebagai syariat walaupun ia mengamalkannya. Dengan melakukan demikian ia telah menjadi kafir.
  5. Sihir, ilmu yang berkaitan perbuatan secara halus melalui pertolongan makhluk ghaib, iaitu dengan bantuan syaitan atau jin bertujuan memudharatkan atau mengelirukan manusia.
  6. Membantu orang kafir memerangi kaum muslimin.
  7. Berkeyakinan bahawa sebahagian individu tidak perlu mengikuti syariat Muhammad saw.
  8. Berpaling atau keluar daripada agama Allah atau perkara-perkara yang menjadi syarat sah sebagai muslim tanpa mempelajarinya dan tanpa melaksanakan ajarannya.

Comments
1 Comments

1 comments:

Post a Comment

KOMEN @ TERAPI RUQYAH SYARIAH

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites